100 tekosyytä romukoppaan

Minusta on tainnut tulla asenteen puolestapuhuja.

romukoppaan

Vuoden vaihtuessa tulee aina tehtyä se luontainen välitilinpäätös, jossa katsoo tekemistä sekä taakse että eteenpäin. Katseeni kääntyi tässä hetkessä itse asiassa 1,5 vuoden takaiseen bloggaukseeni siitä, mitkä fiilikset silloin olivat päällimmäisinä liittyen asenteen merkitykseen elämässä.

Näin puolitoista vuotta myöhemmin voitaneen todeta, että olemme oikealla matkalla. Emme vielä perillä, mutta hyvällä matkalla. Ainakin Oulussa. Nostettiin katseet eteen ja suupielet ylöspäin, haasteista huolimatta. Talouselämä (46/2016) kirjoitti jutussaan ”Valot syttyvät Ouluun”, kuinka Nokian jälkimaininkien iso rakennemuutos pakotti aluetta uudistumaan ihan roppakaupalla. Uusia yrityksiä ja työpaikkoja onkin syntynyt viimeisten vuosien aikana jo enemmän, kuin irtisanomisia ICT-alalle noina pahimpina vuosina kohdistui. Valot ovat siis todellakin syttyneet Ouluun. Ja mikä parasta, alueellamme näkyy ja kuuluu entistä useampi hurjassa kasvussa oleva yritys, kuten iLOQ, Tosibox, Optomed ja Whesleyn Group vain muutamia mainitakseni. Kaikki eivät siis suinkaan ole pelkästään ICT-alan toimijoita.

Mitä siis tapahtui? Hyvään henkiseen ilmapiiriin, muutosherkkyyteen, ketteryyteen ja tekemisen meiningin palauttamiseen alettiin panostaa. Satasella. Tarvittiin erityistä asennetta vaativia yksilösuorituksia, mutta myös vahvaa yhteishenkeä. Tarvittiin myös verkostomaista toimintaa. Väitän, että kaikissa näissä esille nostamissani kasvuyhtiöissä vaadittiin intohimoa tehdä asioita rohkeasti sekä uskoa ja luottamusta tulevaan. Vaadittiin erityistä asennetta. Sama pätee varmasti kaikkiin muihinkin yrityksiin ja koko valtakuntaan. Kaikkiin meihin.

Matka jatkuu. Meillä on positiivista pöhinää, mutta emme tyydy vielä tähän. Teemme määrätietoista työtä sen eteen, että monialaisuus näkyy kaupungissamme tulevaisuudessa entistä enemmän. Uusia investointeja, infrarakentamista, uuden teknologian yhtiöitä, uutta osaamista, kaikkea tätä tarvitaan.

Suomi juhlii itsenäisyyden satavuotisjuhlavuotta. Tarinamme pienenä, sisukkaana kansana on juhlimisen arvoinen. Näytetään tänäkin vuonna, että ne sadat tekosyyt epäonnistumiseen on tarkoitettu romukoppaan ja meillä on syytä jatkaa menestyksekästä matkaa myös seuraavat sata vuotta. Kuten juhlavuoden slogangin sanoo: ”Yhdessä”.  Asenne on valinta, tekosyyt romukoppaan.


Teksti: Johanna Massa

Johanna Massa työskentelee Mercuri Urvalin Oulun toimiston tiiminvetäjänä, toimien aktiivisesti asiakkaidensa tukena suorahaun, avainhenkilövalintojen sekä osaamisen ja organisaatioiden kehittämisen parissa. Hän on toiminut monipuolisissa konsultin tehtävissä vuodesta 2008 alkaen, jota ennen hän työskenteli vähittäiskaupan HR-tehtävissä. Yrittäjäsuvun kasvattina hän on erityisen kiinnostunut liiketoiminnan ja henkilöstöjohtamisen haasteista, jonka myötä hän toimiikin erilaisissa johtamiseen liittyvissä verkostoissa. Vapaa-aikana hän rentoutuu perheen, ystävien ja liikunnan parissa.

Edellinen
Edellinen

Johtamiskulttuurin muutoksen keskellä

Seuraava
Seuraava

Haetaan: aitoja ja arvostavia kohtaamisia