Amerikan kirjeenvaihtaja blogi #1 – Muutto uuteen maahan

Aloitin työskentelyn MU:lla Helsingissä tammikuussa 2022. Takanani yli 27 vuoden kokemus myynnin, markkinoinnin ja liiketoiminnan kehittämisen erilaisista tehtävistä upeissa organisaatioissa.  

Tärkeimpänä motiivinani hakeutua johdon suorahaun, rekrytoinnin ja osaamisen kehittämisen pariin olivat omat kokemukseni tuottavien, tehokkaiden ja innostuneiden tiimien rakentamisesta omissa johtajatehtävissäni. Olen päässyt todistamaan käytännössä kuinka Jim Collinsin teesi ”oikeat ihmiset oikeille paikoille” vaikuttaa positiivisesti työpaikan ilmapiiriin, asiakastyytyväisyyteen sekä lopulta tuloksiin. Koin vahvasti, että haluan auttaa organisaatioita löytämään sekä valitsemaan oikeat ihmiset oikeille paikoille, jotta ne saavuttaisivat omat tavoitteensa.

Syksyllä lääkealalla työskentelevä vaimoni kutsuttiin töihin Washington DC:n alueella sijaitsevaan globaaliin toimistoon ja rooliin. Muutto USA:han tapahtuisi alkuvuodesta 2023. Esihenkilöni MU:lla yllätti minut positiivisesti ehdottaessaan, että voisin siirtyä työskentelemään MU:n tiimiin USA:ssa.

MU:lla on USA:ssa kymmenen henkilön tiimi auttamassa kansainvälisiä ja amerikkalaisia asiakkaitamme. Asiat etenivät lopulta vauhdikkaasti ja loppuvuodesta 2022 allekirjoitin työsopimuksen MU USA:n kanssa ja 9.1.2023 aloitin työn uudessa roolissani – Principal, Nordics Desk Americas.

Tehtäväni on auttaa pohjoismaisia yrityksiä kasvattamaan liiketoimintaansa Amerikassa, lähinnä USA:ssa. Aika suomalaisten yritysten laajentumiselle USA:han tai liiketoiminnan edelleen kasvattamiselle USA:ssa on nyt ajankohtaisempaa ja uusia mahdollisuuksia tarjoavampaa kuin koskaan aikaisemmin. Suomen idänkauppa on lähestulkoon lakannut Venäjän hyökkäyssodan sekä oikeutettujen pakotteiden takia ja monen yrityksen on aika päivittää strategiansa kansainvälisistä markkinoistaan nyt. Idänkauppa tuskin palaa entiselleen tulevina vuosina tai vuosikymmeninä. Myös Suomen tuleva NATO-jäsenyys tarjoaa suomalaiselle teollisuudelle ja osaamiselle loistavia mahdollisuuksia, sillä NATO-maat ostavat puolustusteknologiaa ja palveluita paljolti toisilta NATO-mailta sekä NATO-yhteensopivilta toimittajilta. Tälläkin alalla Suomella on paljon osaamista ja annettavaa, mutta läsnäolo markkinoilla on ehdoton edellytys menestymiselle kovassa kilpailussa. 

Tulen blogisarjassa kirjoittamaan kokemuksistani, havainnoistani ja ajatuksista USA:ssa. Voit lähettää minulle kommentteja, ideoita ja ajatuksiasi blogisarjasta tai aiheesta yleensä. 

Hyvää kevättä 2023 meille kaikille!

Markku Leskinen
Washington DC, USA
Markku.leskinen@mercuriurval.com
+ 1 240 789 7175

 

Edellinen
Edellinen

Mercuri Urvalin seminaari kokosi suomalaisjohtajat keskustelemaan APAC-alueen näkymistä ja mahdollisuuksista

Seuraava
Seuraava

Rakentavaa yhteistyötä kehittämässä