Jokaisella organisaatiolla on brändi työmarkkinoilla – hyvässä tai pahassa

Huolella luotu työnantajamielikuva auttaa houkuttelemaan oikeita kykyjä, sitouttamaan heidät ja pienentää rekrytointikustannuksia. Työnantajamielikuva auttaa vahvistamaan yrityksen etulyöntiasemaa kilpailussa kyvyistä, jotka mahdollistavat strategisten tavoitteiden saavuttamisen. Kun tarkoitus on maksimoida vaikuttavuus pidemmällä tähtäimellä, yhä useammat yritykset siirtävät fokuksensa rekrytointikampanjoinnin sijaan tavoitteelliseen työnantajabrändin rakentamiseen.

Toimiva työnantajamielikuva on totuudenmukainen, houkutteleva ja vahva – ja siten palkitsee rekrytointitilanteissa. 

työnantajamielikuva

Mistä lähteä liikkeelle, kun tahtotila on luoda ylivertaista työnantajabrändiä? 

Ulkokuoren kiillottamisen sijaan on tärkeää tehdä kotiläksyt hyvin.

Tunnista siis ensin kriittiset osaajakohderyhmäsi työntekijämarkkinasta ja selvitä, mitä he arvostavat työnantajassa. 

Kun tunnet kohderyhmäsi, ja tiedät, mikä heille resonoi, selvitä organisaatiosi nykytila. Totuuden tunnistaminen on pohja, jolle työnantajabrändiä aletaan rakentaa. Millainen työnantaja me olemme, ja miksi huipputyöntekijämme viihtyvät meillä? Mitä tulisi kehittää, jotta avainhenkilöt tuntisivat olonsa sitoutuneeksi? 

Aseta rima korkealle: luo sellainen kulttuuri, jossa työntekijänne innostuvat jokapäiväisestä työstään. Kun kotipesä on kunnossa ja strategianne kannalta tärkeät työntekijät aidosti viihtyvät, ovat he paitsi sitoutuneita, myös suosittevat teitä työnantajana verkostolleen.

Vahva työnantajabrändi perustuu todellisuuteen.

Ole siis aito ja pidä huoli siitä, että viestisi kuullaan. Parhaat tarinat ovat totta. Luo realistinen kuva siitä, mitä olette ja valitse viestisi levittämiseen oikeat kanavat.

Muista, että vahvan työnantajamielikuvan ei aina tarvitse miellyttää kaikkia. Tee rohkeita valintoja, anna persoonan näkyä ja muista huumori! Persoonallisuus on usein valttikortti myös työnantajabrändille. Rehellinen, aito ja rohkea työnantaja kiinnostaa usein kiilloteltua enemmän. Viestiminen työpaikan kulttuurista ja arkisista tavoista onnistuu kuvien ja videoiden avulla näppärämmin kuin tekstimuotoisessa työpaikkailmoituksessa. Esimerkiksi yrityksen sosiaalisen median profiileja voidaan käyttää keinoina tuoda omaa työnantajabrändiä esiin seuraajille. 

Tyypillisesti työnantajamielikuvaa viedään liikaa kohti tavoitetilaa, tai olemassa olevia ominaisuuksia pyritään kiillottamaan. Virheellinen työnantajamielikuva johtaa helposti vääriin rekrytointeihin: palkattu henkilö ei viihdykään uudessa työympäristössään ja pettyy työpaikkaan. 

Millaisella brändillä yrityksenne houkuttelee tulevaisuuden osaajia?


Teksti: Kirpi Salonen

Edellinen
Edellinen

Korona-aika lisää kysyntää johtajille, viestijöille ja digitalisaation tuntijoille

Seuraava
Seuraava

Kaiken maailman standardeja