Mercuri Urval kandidaatin silmin

Osana sertifioitua prosessiamme keräämme säännöllisesti palautetta kandidaateilta toiminnastamme. Viimeaikaisessa palautteessa (N=145) saimme paljon kiitosta rekrytointiprosessiemme asiantuntevuudesta, tehokkuudesta ja ammattitaitoisuudesta.

Palautteiden keskiarvojen perusteella 95% vastanneista käyttäisi Mercuri Urvalia uudelleen etsiessään uusia työmahdollisuuksia.

palautekysely

Palautteiden pohjalta, tulemme kehittämään jatkuvaa yhteydenpitoa kandidaatteihin sekä välttämään prosessien venymistä. Olipa kyseessä perinteinen rekrytointi tai suorahaku, Mercuri Urvalin soveltuvuusarvio toteutetaan asiakkaan liiketoimintaan, haettavaan rooliin sekä tarvittaviin vaatimuksiin perustuen.

“Prosessi oli kaikin puolin ammattimaisesti hoidettu, sovitut asiat tehtiin ajallaan ja asiallisesti”

Prosessin kesto sovitaan yhdessä asiakkaan kanssa. Prosessi sisältää vaiheet nykytilan ja asiakkaan tarpeiden analysoinnista follow up -toimenpiteisiin. Meille kandidaattien ja asiakkaiden kokemus on tärkeää, ja siksi haluamme kohdella heitä arvostavasti läpi prosessin.

Nykyisessä hektisessä maailmassa aika on arvokasta. Mikäli prosessin aikataulu muuttuu syystä tai toisesta, tästä ilmoitetaan kaikille osanottajille. Muutossyynä voi olla epävarmuustekijät, kuten koko maailmaa ravistellut COVID-19, tai vaikka asiakkaan tarpeiden muutos. Tehtäväkuva ja haettava profiili saattavat muuttua tai jopa kokonaan vaihtua, mikäli yritys kokee sittenkin tarvitsevansa toisenlaista henkilöä vastaamaan nykyhetkeä ja tulevaisuuden tavoitteita.

”Prosessi eteni sujuvasti ja sain hyvää taustatietoa yrityksestä ja tehtävästä.”

Pyrimme jatkuvasti avoimeen vuorovaikutukseen ja toimintamme läpinäkyvyyteen asiakkaiden ja kandidaattien kanssa. Kuitenkin toisinaan toimeksianto saattaa olla anonyymi, jonka vuoksi konsulttimme tulee varoa, mitä hän yrityksestä mainitsee säilyttääkseen asiakaslupauksen ja -luottamuksen. Tämä saattaa vaikuttaa kandidaatille epäilyttävältä ja antaa epäammattimaisen kuvan. Suomen toimijapiirit ovat pienet. Tietyt avainluvut saattavat paljastaa välittömästi, mistä yrityksestä on kyse.

”Haastattelu sujui hyvin, ja haastattelija oli miellyttävä ja rehellinen.”

Konsulttimme tulee olla rehellinen sekä asiakkaita, kandidaatteja että itseään kohtaan. Mikäli konsultti kokee, että kandidaatti ei ole soveliain kyseiseen tehtävään, hänen on myös ilmaistava näkemyksensä ja perustella se. Konsultin ollessa rehellinen mahdolliset ongelmatilanteet vältetään. Mikäli työpaikka ei osu kohdallesi ja konsultti on nähnyt sinussa potentiaalia jotain toista toimeksiantoa ajatellen, konsultti mainitsee siitä sinulle ja prosessi jatkuu kanssasi.

”Olin aluksi todella skeptinen. Minulla on ollut muutama huono kokemus rekrytointia tekevien yritysten kanssa.

Testinne olivat mielenkiintoisia ja haastavia, pidin niistä.”

Soveltuvuusarviointien hyödyntäminen osana rekrytointiprosessia on kasvanut merkittävästi. Ollessasi osana Mercuri Urvalin prosessia voit luottaa olevasi hyvissä käsissä, sillä menetelmämme ovat laatusertifioituja mm. ISO 10667-2 mukaisesti. Toisinaan konsulttimme joutuvat perustelemaan kandidaateille soveltuvuusarvioinnin tarkoitusperää. Uskalla pyytää konsulttiamme kertomaan arviointien merkityksestä osana prosessia. He tekevät sen mielellään, koska luottavat tuotteeseemme. Keräämiemme kandidaattipalautteiden mukaan skeptisimmätkin kandidaatit ovat kokeneet arviot mielenkiintoisiksi.

Suuri kiitos kaikille palautetta antaneille – niistä oppineina on hyvä jatkaa kehittymistä!

Edellinen
Edellinen

Mercuri Urval asiakkaan silmin

Seuraava
Seuraava

Miten korona on muokannut johtamista parempaan suuntaan?