Mihin keskittyä kun vaihtaa työtä myyntiorganisaatiosta toiseen?

Työpaikkaa vaihtaessa uuden organisaation kulttuuri imeytyy nopeasti osaksi omaa tekemistä ja näkemykset muuttuvat kuin huomaamatta.

Muutoksen myllerryksessä on hyvä pysähtyä hetkeksi katsomaan millaisia oppeja edellinen työ on tarjonnut uuden kohtaamiseen, ja mitä uusi organisaatio voi saada tuoreista ajatuksista irti.

myyntiorganisaatio

Uusi tilanne ja ympäristö antavat muutokselle tilaa

Myyntityössä aiemmat kokemukset määrittävät tekemiselle usein suunnan ja vauhdin, joita täytyy tarpeen mukaan säädellä uudessa ympäristössä. Jotta uutta voi kasvaa tilalle, entisiä tapoja täytyy ravistella. Kokemukset aiemmasta myyntikulttuurista voivat luoda tietynlaisia odotuksia, joita on syytä tarkastella kriittisesti, jotta ei vahingossa tulisi liimattua omia kuvitelmiaan todellisuuden päälle. Lähde siis avoimin mielin matkaan.

Samalla menneisyyden myyntikulttuurista kannattaa ottaa mukaansa sellaiset seikat, jotka herättävät positiivisia tunteita taaksepäin katsottaessa.

Uusi tilanne ja ympäristö antavat muutokselle mahdollisuuden. Sellaisista rutiineista, jotka eivät tue tehokasta tekemistä, on helpompi päästää irti. Myös epävarmuuden tunteelle kannattaa antautua rohkeasti. On aina hyvä idea kysyä kysymyksiä ja olla rehellisesti “tyhmä” – silloin voi tulla viisaammaksi, muiden avulla. Kollegat uudessa työssä ovat vahvoja ammattilaisia, joiden rinnalla saat tilaisuuden kasvaa.

Tulokset syntyvät aina tekemisestä ja tunnelma tukee tuloksia. Onnistumiseen vaikuttaa se, millä fiiliksellä työtään tekee etenkin silloin, kun tilanne on haastava.

Yhteistyö ja yhteinen tunnelma antavat energiaa

Myynti on tunnelmalaji. Yhteiset onnistumiset ja niistä iloitseminen, ja jossakin merkityksellisessä mukana oleminen antavat energiaa. Karl-Johan Kronberg sanoin : "Tehdään paljon duunia, taistellaan ja sitten juhlitaan menestystä ja ollaan siitä iloisia yhdessä."

Myyntityöhön ei kannata siis uppoutua yksinään, vaan mennä mukaan ja ottaa toisia mukaan. Yhteistyö kantaa pitkällä tähtäimellä aina paljon arvokkaampiin saavutuksiin kuin omassa poterossa puurtaminen. Parasta on laittaa itsensä likoon ja keskittyä tekemiseen - ottaa pieniä askeleita määrätietoisesti, koska ilolla nähty vaiva luo vahvaa pohjaa menestykselle.

Muutama konkreettinen vinkki myyjälle uusien haasteiden edessä:

  1. Asiakkaan saaman hyödyn pitäisi aina olla vahvempana mielessä kuin oman myyntitavoitteen.

  2. Aktiivinen yhteydenpito asiakkaaseen ei ole häirintää, vaan huolenpitoa.

  3. Jokainen "ei" on askel lähemmäs "kyllä"-vastausta.


Mercuri Urval tarjoaa palveluita osaamisen ja johdon kehittämiseen. Esimerkiksi coaching -prosessin avulla yksilön suorituskyky voidaan nostaa uudelle tasolle.

Tutustu palveluihimme >>

Edellinen
Edellinen

Pitääkö toimitusjohtajalle suorittaa soveltuvuusarviointi ennen palkkauspäätöstä?

Seuraava
Seuraava

Kesälomilta samoihin töihin? Muistilista motivaation etsintään